Округли сто: “Ваздухопловство у Другом светском рату 1941-1945. године – седам деценија после”-НАЈАВА

Удружење Пензионисаних Војних Летача и Падобранаца Србије уз подршку Команде РВиПВО Војске Србије организује у среду 27. маја округли сто посвећен периоду Другог светског рата.

Скуп се како кажу из УПВЛПС одржава као заједнички пројекат са Командом РВиПВО у оквиру тематског плана за 2015. годину и замишљен је као серија предавања у оквиру тема:

1) Искуства из развоја и употребе РВ и ПВО у Првом светском рату. 2) Ваздухопловне доктрине пред ИИ светски рат. 3) Развој РВ и ПВО у свету између два рата. 4) Дејства РВ и ПВО од 1939. до 1941. године 5) Дејства РВ и ПВО од 1941. до 1945. године. 6) Најзначајније ваздухопловне оперције у Другом светском рату. 5) Карактеристике авиона и ваздухопловне технике Другог светског рата. 6) Ваздухопловни губици у Другом светском рату. 7) Југословенско ваздухопловство у Другом св. рату. 7) Искуства и поуке из употребе РВ и ПВО у Другом светском рату (закључак).

Учесници који ће дискутовати по темама су: проф. др Златко Рендулић, Златомир Грујић, Бартол Кокановић, Славиша Влачић, Бошко Војводић, Александар Андрић, Милан Ракић, проф. др Владимир Милошевић, Предраг Миладиновић, Шиме Оштрић, Борис Циглић, Милан Мицевски и Вељко Лековић.

Улаз је у Команди РВиПВО слободан за све заинтересоване, скуп почиње у 9:30 часова.